Wat is VoIP?

VoIP is niet minder dan vaste telefonie over het internet. VoIP of ‘Voice over IP’ of ‘IP telefonie’ staat voor een technologie waarbij telefonie over een datanetwerk gestuurd wordt en niet meer over een klassiek telefonienetwerk.  

VoIP kan gebruikt worden op het interne data netwerk om IP telefoons aan te sluiten, maar u kan ze daarnaast ook gebruiken als buitenlijn, als alternatief voor uw klassieke telefonie.

Voor wie?

Voor organisaties die een modulair en flexibel uitbreidbaar systeem wensen is een VoIP telefooncentrale dé ideale oplossing.  Bedrijven met meerdere locaties, mobiele medewerkers, thuiswerkers of flexibele werkplekken halen extra voordeel uit VoIP technologie.

Voert u als bedrijf veel internationale gesprekken, dan is VoIP zeker een voor de hand liggende keuze.

Voordelen van VoIP

Kostenbesparing

Bedrijven met meerdere vestigingen kunnen met IP-telefonie optimaal gebruik maken van de verbindingen tussen de locaties, door hetzelfde datanetwerk te gebruiken voor data en telefonie. Extra bekabeling wordt overbodig en bellen tussen de verschillende vestiging wordt kosteloos. Met een aanzienlijke besparing op infrastructuur en maandelijkse telefoonkosten als gevolg. Door gebruik van een dataverbinding is de prijs voor internationale gesprekken ook aanzienlijk lager dan via een klassieke telefoonverbinding.

Locatieonafhankelijk

Een VoIP-toestel kan functioneren op iedere locatie waar het toestel verbinding heeft met het computernetwerk. Ook binnen bedrijven zijn toestellen eenvoudig zelf te verplaatsen, zonder dat dit invloed heeft op het telefoonnummer of het functioneren van het toestel.

Meer efficiëntie - productiviteit - klantgerichtheid

VoIP verleent zich ook uitstekend voor  CTI/Unified Communications.  Denk daarbij aan koppelingen met klantendatabases, CRM & ERP applicaties of gedeelde telefoonboeken. Een klantenfiche die opspringt bij een binnenkomende oproep of een collega bellen met één simpele muisklik wordt mogelijk.  De beschikbaarheidsstatus geeft aan of collega’s bezet, met pauze of voor langere tijd afwezig zijn.

Verhoogde Bereikbaarheid - mobiliteit

Met IP DECT technologie en roaming functionaliteit wordt gebruik van een draagbaar toestel op verschillende locaties mogelijk. U blijft bereikbaar op één en hetzelfde nummer. Met Mobiele integratie wordt uw gsm als het ware een extensie van het telefoonsysteem. Of maak gebruik van een Softphone als alternatief voor een vast VoIP toestel. Deze zijn beschikbaar voor PC en laptop maar ook voor tablets en smartphones.

Wilt u ook extra voordeel halen uit VoIP?